DOMŮ VOZIDLA Z AKCÍ DÍLNA KE STAŽENÍ INFO ODKAZY
      2024       2023       2022       2021       2020       2019       2018       2017       2016       2015       2014       2013       2012       2011       2010       2009       2008       starší

Vánoce na brněnské radnici 23.12.11


Jedno skladiště, dvě ještěrky, kamion, dodávka a hromada zboží - tak by se dala stručně charakterizovat letošní poslední akce která byla součástí vánočního programu na brněnské radnici. Vzhledem k zabranému místu to byl velice intenzivní zážitek, protože za téměř osm hodin byly několikrát naložené přistavené návěsy, kontejnery i dodávka a sklad měnil podobu každou chvilku. Občas se kolem prohnal trolejbus, drapákové rypadlo, a bylo možné zahlédnout i honičku ještěrek, ale nejzajímavější byl večírek skladníků na závěr celé akce.


Skladníci si chtěli na večírku užít trochu zábavy, a ze začátku to vypadalo docela nevinně:

... pak někoho napadlo sjíždět rampu ve starých krabicích od banánů - je to docela zábava:

Došlo i na závody - náš skladník na paleťáku s nožním pohonem měl skvělý start, ale nedokončil, protože nezvládl zatáčku a zbořil tribunu i s divákem, naštěstí se to obešlo bez vážnějších zranění. Takže vítězství připadlo místním borcům.

A dál už večírek pokračoval klasicky ...



Modellbau-Messe Wien 29.10.11


Návštěvu Vídeňského veletrhu jsem sice měl v plánu, ale pouze jako divák a návštěvník. Shodou okolností sem se však díky klubu z Kobylí dostal v sobotu na výstaviště i s modely. Oproti minulému roku, kdy jsem stál na druhé straně barikády (vlastně pásky) to byla docela příjemná změna, člověk si může detailně prohlédnout každý stroj, pomocí rukou, posunků, překladatelů a angličtiny si pokecá s rakouskými modeláři a nebo se může zapojit do dění na ploše. Například přeprava hlíny je pro to ideální, bagrista jasným posunkem naznačí kde zastavit a už se nakládá. Do výjezdu hasičů sem se radši nepletl, měli to natrénované a vymyšlené perfektně, jak je vidět na videu níže.
Pokud bych mohl srovnávat přítomné rakouské a české modely, tak jsme se rozhodně mezi domácími neztratili, v případě doplňků a nákladu už vůbec, dokonce došlo na prodej palet místnímu řidiči.




Video z hasičského zásahu:


Reportáž z akce je na stránkách klubu a českém modeláři, kvalitnější fotky než moje jsou naštěstí tady, tu a zahraniční galerie tu, italská tady .


Malšice 22.10.11


Na tuto akci, která se konala kousek od Tábora, jsem byl pozvaný klubem z Kobylí. Díky tomu že se účastnili také kluci z Horaždovic, vzrostl počet stavební techniky na tři bagry, dva nakladače a buldozer, kteří nakládali dempr a čtyři sklopky. Řidič Mercedesu se proto kromě přestávky na oběd prakticky nezastavil, a jezdil tak urputně, že mu došla uprostřed křižovatky nafta a musel být odtažen. Po dotankování pokračoval dál, ne však dlouho, protože v nepřehledné křižovatce naboural sklad. To už bylo i na něj moc a tak radši přesednul do dodávky a dělal odvoz pro zemědělce.


Další fotogalerie zde a reportáž tady a tu.


Model Hobby 29.09.-02.10.11


Letošního Model Hobby jsem se účastnil od začátku do konce včetně středeční stavby, takže příležitostí hrát si s autíčky bylo víc než dost - ať už na obrovské silnici spojené ze tří částí, několika skladech, kontejnerovém terminálu, parkovištích nebo hlíně. Provoz v kontejnerovém terminálu byl nejintenzivnější v neděli, kdy ho pravidelně navštěvovaly dvě Volva. Letos se tu objevilo pár zajímavých nových strojů - mezi jinými buldozer, autobus nebo parádní vojandy MAN a T813 Kolos. Na hlíně během veletrhu probíhalo nejen jednoduché bagrování, ale také výstavba nájezdů mostu, zkouška těsnosti potrubí - při jejím provádění nešikovný skladník spadnul do šachty. Jelikož byly ztráty obrovské tak bylo rozhodnuto o jeho obnažení a odstranění. Rozsah a intezita prací jde vidět na posledních dvou snímcích, kdy je vidět rozdíl mezi stavem ve čtvrtek a v neděli.



Rozdíl ve stavu hlíny ve čtvrtek ráno a neděli odpoledne:

Další fotogalerie zde, zde, zde a od Davida video a reportáž na fóru.


TRUCK fest Hradec Králové 09-11.09.11


Letošního ročníku se účastnil i klub z Kobylí a Bartůňkovi, takže plocha silnic byla mnohem větší než minule, ale na tu spoustu modelů to bylo stejně málo. To ale vůbec netrápilo skladníka, který provozoval půjčený sklad a řídil oběh zboží. Protože sehnat o víkendu nějakého řidiče je problémm tak došlo i na takové věci jako nakládání americké sklopky tvárnicemi nebo převoz banánů na korbě P V3S. Samozřejmě došlo i na noční jízdy a nesměla chybět ani tradiční spanilá jízda po ploše.




Další fotogalerie zde, tady , tady , tady taky od klubu z Kobylí na stránkách a od pořádajícího klubu tu i s krátkou reportáží.


Truck Sraz Zlín 20.-21.08.11


Letošní modelářská účast na Truck Srazu ve Zlíně byl sice slabší než předchozí ročníky, protože se neúčastnila stavební technika a část australských trucků, ale zato bylo víc prostoru na silnicích. Já sem jako obvykle obsluhoval sklad stavebnin a vykládku zboží, dokonce se přepravovalo i Pavlovo Ferrari.




Reportáž od Pavla Jandy zde.


Modelářský den dětí Sázava 25.06.11


Na malé městečko poměrně velká akce - tak by se dala vystihnout akce v místní škole domluvená Honzou Nečasem. Sešlo se tu docela dost modelářů, takže se bylo stále na co dívat - za zmínku stojí třeba funkční třídička nebo německý tank v měřítku 1:4 . Mimo to průběžně probíhala na silnicí kamionová doprava, na hlíně se bagrovalo a ve skladu nakládalo, a to až do závěru akce, která byly ukončena efektním průletem dvou skutečných Gripenů.


Další fotogalerie tady na Facebooku.


Truck Arena Piešťany 18.-19.06.11


Letos se do Piešťan sjelo poměrně dost modelářů, takže silnice byly neustále zatížené provozem vozidel, mimo ně tu byly dva sklady, benzinka, rodinný domek a hromada hlíny takže i mimo komunikace nebylo prázdno. Potíže dělaly modely, nejdřív se opravovalo osvětlení na Severní Hvězdě, potom přestal fungovat bagr, zadřel se diferenciál na Volvu a navečer se spálilo servo na ještěrce, ale kromě bagru se závady podařilo odstranit. Déšť na této akci už nikoho nepřekvapil, vozidla a řidiči se ukryli do připraveného stanu, kde bylo dost místa i na provoz ještěrky.



Další fotogalerie tady, tady , tady a na Facebooku tady .


Národní soutěž plastikových modelářů Hodonín 11.06.11


Letos se soutěž přesunula do obrovské hodonínské sportovní haly, takže bylo i pro doprovodný program dost prostoru, ve kterém převažovala bojová technika - ať už mezi dálkově ovládanými modely nebo efektními ukázkami bojů z období druhé světové války v podání klubů vojenské historie. Toho obratně využil skladník a dodával jednak obrubníky Wehrmachtu, tak kanalizaci k hlavnímu velitelství spojenců .



Sraz RC modelů a modelů bojové techniky 21.05.11 ve Slatině


Někteří modeláři se nechali odradit počasím, které minulý rok panovalo, a tak účast kamionů nebyla vysoká, letos však počasí vyšlo uplně parádně, zatímco celý den svítilo sluníčko a pofukoval lehký větřík, ke konci se začalo mračit, ale pořadatel to dobře domluvil takže bouřka prošla jen okolo. Mojí účast provázely drobné komplikace, nejdřív to bylo bloudění při cestě tam, pak jsem zjistil že jsem doma zapoměl všechny baterky, ale naštěstí byli ostatní baterkama líp zásobení (díky, hoši ). Jirka Kaprál dovezl nový tandemový vlek, tak jsem ho hned vyzkoušel za Mercedesem. Na rovině ho jakž takž zvládal, ale pokud byla průjezdnost terénem samoutného auta už předtím mizivá, tak po připojení vleku klesla na nulu - mimo pevný podklad se vždycky zahrabal.
Zato dakaristi si terénu užívali a absolvovali několik měrených etap. Zatímco na startu a v bivaku přátelé, na trati probíhaly souboje na krev a
nedali si navzájem ani centimetr.


Video z několika etap tady:

Další fotogalerie tady, tady, na fóru a na stránkách pořadatele tady.


RC den matek v Novosedlech


Z této akce by měla tajná služba radost, protože nejdřív se měnil termín, pak nebylo jisté jestli se bude vůbec konat, taky nedorazil kdo měl dorazit a naopak dorazili jiní. Nakonec měli radost modeláři, protože i počasí se odpoledne umouřilo a přítomné stroje se zapojily naplno do práce. Přítomní diváci mohli sledovat nakládku zboží ve skladu, velký i malý nakladač na hromadě písku, které nakládaly sklopku a traktor s přívěsem. Povrch hřiště, kde se akce konala byl tvořený tvrdou gumou, takže se po mí dalo jezdit i s kamiony, které v terénu moc nezmůžou, což ovšem neplatilo pro dakarské speciály brázdící hromadu sem a tam.



Další fotogalerie na rajčeti tady a tady.


Slavičínský šikula - 26.03.11


Letos jsem jel do Slavičína sám, protože kolegové byli zaneprázdnění a nemohli se zúčastnit. Aby to nebyla jen "one man show", zprovoznil jsem vozidlo autoškoly a dával lekce místním zájemcům. Těch bylo tolik, že se na jízdy tvořily dokonce pořadníky. Totiž za úspěšné absolvování jízd s oktávkou bylo možné zkusit dodávku, potom dodávku z vozíkem, pak náklaďák a nakonec ještěrku - k té se nakonec dopracoval jen jeden vytrvalec. Úkol byl vcelku jednoduchý - bez doteku projet tři branky tam a zpět, a to samé na zpátečku. Pro některé to bylo ovšem neřešitelné projet se zapojeným vozíkem na zpátečku, naštěstí počet pokusů nebyl omezený takže to zkoušeli pořád dokola, nebo místo toho couvali s vozíkem do kontejneru.




Veletrh modelů a modelářství Brno 11.-13.03.11


Po třech letech se v Brně opět konal modelářský veletrh a kamionová modeláři si to samozřejmě nemohli nechat ujít. Plocha byla pokrytá silnicemi, hlínou a dakarským polygonem, a jasně se ukazovalo, které stroje jsou v terénu jako doma a kterým více vyhovuje rovný asfalt. Akce trvala tři dny a účast byla značně rozdílná, v pátek by se modely daly spočítat na prstech jedné ruky a návštěvníci na obou, ale aspoň bylo více prostoru pro ježdění.

Oproti tomu v sobotu byla obrovská účast, parkoviště bylo neustále zaplněné a na hromadě hlíny se bagry a sklopky prakticky nezastavily. K vidění byly rozmanité stroje od čistě pracovních Tater a UDSek a bagrů, přes dakarské speciály, vojenské vozidla, trolejbus, až po silniční kamiony a náklaďáky. Došlo i na venkovní jízdy s dakarskou bugynou, která byla na malý vnitřní polygon docela rychlá.


V neděli byla účast sice menší než v sobotu, ale pořád dost kvalitní na to, aby se dala provádět pokládka kanalizace. Výkop provedl sice starší, ale stále sloužící lanový bagr, pak se do něj se ukládaly trouby pomocí UNC a následně se zasypávaly pískem. Uložení sice nebylo úplně dokonalé, ale stavební dozor tam naštěstí nebyl a po zasypání nebylo nic poznat. Ve skladu se objevila staronová ještěrka od Carsona, po testování firemní řidič řekl, že to má sice mizerný rejd, ale jinak se s tím dá nakládat.


Pro srovnání účasti: pátek , sobota a neděle

Další fotogalerie tady , tady , tady , tady i videa, reportáž tady.
Reportáž a video od Davida na fóru rc trucktrialu.


FOR Model Olomouc 05.-06.03.11


Pomalu přichází jaro a s ním přišel i už tradiční veletrh v Olomouci, na kterém jsme nemohli chybět. Letos byl novinkou terénní okruh pro závodní stroje, kterým jejich piloti dávali pořádně zabrat. Zabrat dostali i stavební stroje a manipulační technika, zvlášť v sobotu skladiště doslova praskalo ve švech a střídaly se v něm čtyři ještěrky. Stavební stroje se nestřídaly, a tak docházelo k menším nehodám, naštěstí řidič i Tatra přežili a mohli pokračovat v práci. V Neděli pak dorazily posily za Slovenska, takže původní plán prací se podařilo dodržet. Za povšimnutí stojí srovnání leteckých fotek ze soboty a z neděle, kde je vidět množství přesunuté zeminy, zvlášť pak "zmizení" kopce vpravo nahoře.
Fotky z prvního dne:




Fotky z druhého dne


sobota ráno ... a ... neděle odpoledne



Klubové ježdění s kamiony v Hodoníně 15.01.11


Byl jsem pozván klubem z Kobylí na akci v duchu "modeláři sobě" - účastníci byli zároveň vystavovatelé, návštěvníci, modeláři, diváci, kritici a piloti v jedné místní tělocvičně. Fotografie se určitě brzo objeví na stránkách klubu, já jsem tentokrát vytvořil jen video:

Reportáž a fotky pořádajícího klubu zde.

© Michal Boček 2011