DOMŮ VOZIDLA Z AKCÍ DÍLNA KE STAŽENÍ INFO ODKAZY
      2024       2023       2022       2021       2020       2019       2018       2017       2016       2015       2014       2013       2012       2011       2010       2009       2008       starší

Domažlický modelář 07.11.15


Tentokrát se moravská skupina účastnila Domažlického modeláře ve skromějším počtu pouze tří osob a taky jsme nebrali žádné dekorace a dorazili jsme jen s ještěrkou, nakladačem a tahačem.Kluci si hráli na hlíně a já sem celý den makal ve Vláďovém skladu, kde bylo palet dost, a když sem přesvědčil kamioňáky aby odplachtovali tak bylo i do čeho nakládat.

Jako fotograf opět nezklamal Riči.

Ostravský veletrh hraček 28-31.10.15


Přes místní driftaře jsme byli pozvaní na veletrh hraček do Ostravy. Pořadatel zajistil plochu a materiál k bagrování a tak jsme tam čtyři dny proháněli modely. Za tu dobu se na ploše postupně prostřídalo množství modelářů i techniky a každý den se dělo něco jiného. Ve středu bylo živo ve skladu a u drtiče, cesty a zeleň v hlíně se udělaly až ve čtvrtek, v pátek se znovu upravovaly pro větší počet strojů, v sobotu už došlo na budování druhé půlky nájezdu za účasti několika sklopek, dvou bagrů a nakladačů.

Stalo se jen několik nehod, ale naštěstí bez újmy na zdraví:

A přišlo i na aktuální témata:

Další fotogalerie od Ričiho tady, od Romana tu, a krátké video od pořadatelů a Marka.


Truck Sraz Zlín 22-23.08.15


V Březůvkách jsme tentokrát dostali lepší prostor hned vedle schodů pod hrází, ale písek byl vysypaný na trávě takže silnice kolem něj byly dost hrbolaté, ale projel sem i já. Z počátku bylo cílem vozit piliny a písek do vozíku a budovat z něj hráz kolem propustku, ale postupem času projekt změnil a z hráze stala jedna velká deponie. Michal přivezl nový bagr s obrovskou lžící takže nakládání pěkně odsýpalo. Večer se nakonec nejezdilo protože tam bylo málo modelářů ale zato spousta akčních diváků, a tak jsme modely radši sbalili a družili se s kamioňáky.

Mám jen pár mizerných fotek z mobilu, opět to zachraňuje galerie od Ričiho.


Chropyně 08.08.15


Původně vůbec nebylo jisté, jestli na ukázku modelové stavební techniky do Chropyně dorazím, ale nakonec sem se tam objevil aspoň na půl dne. Ostatní už tam byli od předchozího večera a v plném nasazení drtili suť a bagrovali písek s hlínou. Já sem pro změnu vůbec nebral sklápěčku, ale zkoušel sem opravenou ještěrku.
Foťák sem nebral takže zas jen odkaz na Ričiho:



Lutopecny 27.06.15


Letos byl dětský den o dost zkrácený oproti předchozím řočníkům, ale to nám vůbec nevadilo a už od dopoledne jsme chystali polygon s dvěma pískovnami, zpevněnými cestami, rozestavěným mostem a potokem na kterém se budoval suchý poldr. Ten byl koncem odpoledne dokončený a skutečně i nějakou vodu zachytil. Fotky nemám protože mě vzali baterky do foťáku, takže přidám jen odkaz na galerii od Ričiho: tady.


Kopřivnické dny techniky 06-07.06.15


Kvalita dnů techniky rok od roku stoupá a vylepšují se zádrhele z minulých let - letos byl pro modeláře připravený bílý stan s volnými stěnami ve kterém se dalo vydržet to horko a bylo do něj i vidět. V sobotu jsme upravili terén a pustili se do budování násepu - část komunikace už byla vytvořena jako hotová včetně asfaltu a dosypávala se druhá strana za mostem. Bohužel práce nešly podle plánu, protože na největším nakladači se hned ráno roztrhla náprava a dumper měl taky potíže takže se moc materiálu neodvozilo. Proto jsme ještě navečer terén přepracovali a v neděli už se dosypávala jen malá část, ale zase se občas podařilo někomu (hlavně mě) zapadnout tak se pořád něco dělo. Vedle u trialistů nějaký chronický žhář několikrát zapálil stejnou boudu, ale naštěstí ji hasiči vždycky včas uhasili.





Další fotogalerie tu.

MDD Senec 31.05.15


Letos byla ze silnic v Senci důrazně vykázána stavební technika která by mohla špinit a poškozovat cesty a to mě přivedlo na myšlenku zase jednou převážet jen palety. Nově získaný sklad taťka opravil a vylepšil takže to byla skvělá příležitost ho vyzkoušet, ale tahač a ještěrku mám momentálně nepojízdnou a musel ji zastopit kloubový nakladač a sklopka s kontejnerovou nástavbou a točnou pro tahání návěsů. Čekal sem že v takové kombinaci bude doprava zboží váznout, ale šlo to docela dobře a jediným problémem bylo sluníčko které mě spálilo než sem stihl naložit dva návěsy a všiml sem si toho.



Kit show Kopřivnice 02-03.05.15


Pod tatrováckým stanem jsme vytvořili pěkný kousek terénu s pískovnou uprostřed, ale ve zrádném štěrkopísku se jezdilo dost blbě a tak potom začlo nakládat odspodu. Taky sem nepromyslel kam naložený materiál odvážet a ještě pohyb po ploše zkomplikovala nucená bariéra mezi námi a trialisty, takže obrátky byly nakrátko. Mezitím se podařilo oživit novou Honzovu osmikolu, ale vzápětí vypadl kardan a ukázalo se že se musí udělat jinak. Došlo i na demolici staré boudy kvůli výkopu kanalizace, který ale bagrista průjezdem zasypal a tak se potrubí jen naskládalo na povrch a zahrnulo.


V neděli jsme hromadu úplně předělali, ale techniky bylo míň, takže se v pískovně místo písku nakládaly havarované osobáky.

Lepší dokumentace a popis se určitě co nevidět objeví u Davida.

Velikonoční Prostějov 04.04.15


V Prostějově to na sobotu nevypadalo s počasím moc dobře, což zřejmě odradilo od účasti některé kolegy, ale kdo přežil ranní kosu mohl užívat slunečného dne (s občasným
sněžením ). Polygon se chystal už od pátku a bylo to na něm vidět - mezi silnicemi se rozkládal zalesněný terén tvořený dobře sjízdnou drtí pokrytou ornicí a trávou, a vedle byla skládka pilin. Hlavní činnosti tak byla tvorba dvou náspů k mostu - z jedné strany se vozila drť bagrovaná v trase budoucí komunikace a druhý násep byl navážen pilinami. Mimo to bylo možné vidět hasiče, ještěrku, pár tanků a taky několik kamionů.



Další fotogalerie tady a tady , a krátké video tu.


Slavičínský Šikula 28.03.15


Letos sem vlivem poruchy na autě dorazil do Slavičína pozděj než sem plánoval, a proto sem plochu chystal v extrémě krátkém času pod dohledem prvních návštěvníků, kterých letos bylo docela dost. S provozem opět pomohli místní mladí řidiči, které však bylo potřeba neustále hlídat, jinak dělali vylomeniny. Díky nakladači se převážela štěpka v bednách i na korbě, a taky palety a jiné kusové zboží.


FOR MODEL Olomouc 14-15.03.15



Olomoucká výstava se pomalu ale jistě rozrůstá a zlepšuje, tentokrát se jezdilo už od pátku, ale silnice a ostatní dekorace dorazily až v sobotu. Na place se sešlo poměrně dost stavební techniky, dakaristů, zemědělců a i nějaký ten kamion. Někteří naváželi násep, jiní drtili suť a další ji vozili na zpevnění vozovky. Došlo i na převrácení osmikoly, která se musela nejdřív zbavit zbytků nákladu a až potom se stavěla na kola. Jiní odvážlivci pokoušeli štěstí s neohrabanou dálniční eurokombi soupravou v úzkých cestách staveniště. V neděli sice ubylo vozidel a modelářů, ale stavební ruch pokračoval ve stejném tempu až do konce výstavy.



Fotky k novinovému článku tu, pak ještě nějaké další tady a ještě video z průjezdu skladem.


BVV Prodítě 07-08.03.15


Letos řidičům došla trpělivost z každoroční katastrofickou kvalitou hlíny a dovezli si kvalitní písek, který se pokryl rašelinou a trávou a vznikl pěkný kousek terénu s pískovnou a prostorem pro budování náspu. Ten se poctivě navážel oba dva dny a v neděli odpoledne na něm bylo viděl kolik zeminy se přemístilo. V neděli sem zkoušel prototyp nezávislého pohonu přední nápravy a nestačil sem se divit kam se s ním sklopka vyškrábe.

Další fotogalerie od tankystů a kamioňáků z čech a jedno parádní video ve vysokém rozlišení.


Strážnické poježdění 18.05.15


Už klasicky se letošní modelářská sezona zahajovala v půlce ledna ve Strážnici. Díky nadšení a organizaci Jarou, Romanem a ostatními mají modeláři k dispozici v sobotu večer místní dům mládeže k diskuzi a rozvoji nápadů, a v neděli pak celý den tělocvičnu k hraní a ježdění. Na plachtové vnitřní silnici se proháněly kamiony a po straně dostala prostor stavební technika - jednak zemědělci klasicky převáželi řezanku, také malý sklad uhlí, a pak tu byl drtič a spousta suti kterou do něj ládoval bagr. Postupně jak suť docházela tak v něm skončilo i svodidlo, ale bylo moc rozměrné takže se podařilo rozdrtit jen jeho část. Mimo to probíhala přeprava zboží mezi sklady a různých nadměrných nákladů po silnici, a uplně odděleně vedle zápolila vojenská technika a tanky.





Další fotogalerie od tankystů, jedno neoficiální video a krátký záznam drtiče.
A ještě pár fotek a video.
Už jsou i parádní fotky od Martina a Letransu.

© Michal Boček 2015