DOMŮ VOZIDLA Z AKCÍ DÍLNA KE STAŽENÍ INFO ODKAZY
      2024       2023       2022       2021       2020       2019       2018       2017       2016       2015       2014       2013       2012       2011       2010       2009       2008       starší

Jede vláček kolejáček Uherské Hradiště 25-27.10.19


Hradišťská akce se spolkem železničních modelářů byla plánovaná dlouho dopředu a podařilo se na ni připravit zajímavé ukázky stavebních prací:

První z předváděných prací byla rekonstrukce propustku - nejdřív se bagrem vykopaly staré trouby, osadilo se nové tělo propustku, ten se zasypal, uhutnil, přesunul se na něj provoz a pokračovalo se stejným postupem na druhé straně. Bohužel bez funkčních semaforů, ale díky slabému provozu to nevadilo.

Další prací byla demolice podzemní jímky - ta se jednak odkopávala, a vykopané části se postupně odváželi k likvidaci v drtiči.

V neděli ubylo strojů a tak jsme se spokojili jen s bagrováním a navážením násepu mostu. Já jsem se při diskuzí nad novým podvalníkem nechal vyprovokovat: zapojil sem vlečku a snažil se demostrovat "jak debilně se stím jezdí v terénu", ale kupodivu díky kvalitní hlíně jsem projel skoro všude, takže diskuze o novém podvalníku ještě nekončí .




Kopřivnické Dny techniky 8-9.06.19


Počasí mají v Kopřivnici zmáknuté a proto jsme se i letos celé dva dni těšili z krásného slunečného počasí. Jediná vyjímka, která nás ale potěšila ještě víc, byla průtrž mračen, která v kombinaci šikmého parkoviště a střechy stanů vytvořila rozvodněnou řeku přímo prostředkem naší plochy. Naštěstí to technika i stroje přežili a tak po opadnutí vody práce pokračovaly. V sobotu se pracovalo v pískovně a vytvářel se nájezd na most, v neděli kdy ubylo strojů a zmizel i most to bylo spíš o teréním ježdění. Bobkovi dělal doprovod rozestavěný dumper a ten je po namontování nových disků a pneumatik v terénu nedostižný. V krátkých momentech mezi ježděním sem prošel i celou plochu a zaujalo mě že Tatrovka už má i silniční tahač se spací kabinou.

A našlo by se i pár videí - jedno od Jary a taky od Romana a jedno vyprošťovací od Pepy.


Dolní Kounice 04.05.19


Do Dolních Kounic jsme se přifařili ke skupině tankistů, kteří dělali doprovodný program historické rekonstrukci bitvy druhé světové války u místního zámečku. Ráno jsme přikryli plachtou místní dokonalý trávník a udělali terén z hlíny. Ta se pak celý den vozila zpátky do vozíku. Testoval sem tady rozestavěného dempra a příjemě mě překvapil jak je v terénu mrštný. Odpoledne to vypadalo na déšť, takže jsme celou plochu urychleně sbalili, ale nakonec žádná průtrž nepřišla.



FOR MODEL - Flora Olomouc 8-10.03.19


Třídenní nálož modelařiny v Olomouci zahájila letošní předváděcí sezónu. Pátek byl spíše ve znamení přípravy plochy, dodělávek a oprav - nastavování semaforů, seřízení podavače na drtič, a podobné práce, takže sem se ježdění moc nedostal, ale o to zajímavější to bylo v sobotu. Budovalo se na více frontách - poblíž drtiče navážení náspu k mostu, poblíž obrovského kopce sanace (odstranění) velkého sesuvu na hlíny na silnici). Skvělým zpestřením byl Petr a jeho železnice - přesto že měl jen jednu kolej, tak na ní pravidelně vozil dětské návštěvníky a ještě stíhal přepravovat stavební i vojenskou techniku. Na ploše se přes zimu objevila spousta nové techniky, bylo dost materiálu na bagrování a tak hodnotím akci jako velmi úspěšnou i přesto že sem v neděli odjížděl předčasně.



Další fotky má třeba Matůš.

Strážnické poježdění 16.01.2019


Letos sem dorazil jen z malým bobkem, ale to vůbec nevadilo protože lidí a vozidel tady bylo spousta a kluci předvedli novou techniku - Michal dlouhou šestikolu kontejnerovku a Laďa předělává Jamala na sólo sklopku. Bagrovaly se piliny a vozily se na skládku přes kolejový přejezd - což bylo zajímavé zpestření.



© Michal Boček 2019